Mijn virtuele kopie is niet zichtbaar

Als je een virtuele kopie hebt gemaakt in je catalogus, kan het voorkomen dat deze niet zichtbaar is, en je deze dus niet meer los kunt maken van de originele foto. In deze video leg ik je uit hoe dit komt én hoe je het op kunt lossen!

Liever geen video bekijken? Hieronder leg ik het in tekst uit.

Als je de instellingen hebt geïmporteerd vanuit een andere catalogus, kan het voorkomen dat je je virtuele kopie niet meer los kunt maken van de originele foto. Die virtuele kopie is niet meer zichtbaar. Het lijkt of er een stapel gemaakt is, maar als je die stapel ongedaan wilt maken, gebeurt er niets. Als je in de Bibliotheek-module op het icoontje klikt is de virtuele kopie nog steeds nergens te bekennen (zie afbeelding hieronder).

De oplossing zit in de Bibliotheek-module. Als je kijkt bij “Catalogus” aan de linkerzijde, zie je dat “Vorige import” is geselecteerd. De virtuele kopie bestond nog niet bij die import, dus vandaar dat hij niet zichtbaar is. Klik bij “Mappen” op de map waar de originele foto is opgeslagen en de virtuele kopie komt weer tevoorschijn!

Lightroom training zit bomvol tips & tricks om dit prachtige programma onder de knie te krijgen. Wil je meer informatie? Klik op de knop!

Wil je meer weten over de Bibliotheek-module? En kan je kennis over deze module sowieso wel een boost gebruiken? Je kunt deze module met heel veel video’s hier bekijken en kopen!

Heb je vragen over Lightroom?
Stel hem in de Lightroom vraag & antwoord groep op Facebook!