Over Hanneke

Samen met mijn man en onze zoon Odin wonen we sinds december 2020 in Baexem (Limburg). In en rond huis trippelen ook onze twee katten rond, Pippi en Pino. We vinden het heerlijk om lekker met z’n drietjes door de bossen te struinen, of fijn thuis lekker aanrommelen.

Foto: Nina Crebas

Fotografie, editen en Lightroom

Eind 2004 kwam ik in aanraking met fotografie en ik was direct verkocht. Het was zo fijn om mijn creativiteit in foto’s te kunnen vertalen! Ik startte voorzichtig met wat familie-fotoshoots, en ben uiteindelijk vooral verder gegaan met het fotograferen van bruiloften. In 2011 heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mijn baan in het onderwijs vaarwel gezegd. Als fulltime ondernemer was het niet altijd makkelijk, maar met vallen en opstaan lukte het me!

In 2014 rolde ik in het nabewerken van trouwreportages voor andere bruidsfotografen, Editing Moments was een feit! Duizenden reportages en ontelbare prachtige foto’s heb ik in de afgelopen jaren voor vele fotografen met veel plezier bewerkt, altijd met het doel om een foto zo mooi mogelijk te maken en een reportage zo consistent mogelijk af te leveren. Inmiddels werkt mijn man ook in het bedrijf om de planning en administratie te verzorgen, en kan ik rekenen op geweldige freelancers die voornamelijk in het hoogseizoen foto’s voor hun vaste fotografen nabewerken.

Vanaf het begin werk ik binnen Editing Moments met Lightroom, omdat het een ontzettend geschikt programma is om je series na te bewerken, maar ook om de series met mijn klanten uit te wisselen. In al die jaren heb ik Lightroom me compleet eigen gemaakt en ben ik steeds een beetje meer verliefd geworden op dit prachtige programma. De training was een logische volgende stap en daarna volgden de presets als vanzelf.

Foto: Mandy Brander

Lightroom expert

In de afgelopen jaren heb ik live workshops gegeven, waarbij het geweldig was om bijna letterlijk lampjes boven de hoofden van de cursisten te zien branden!

Ook maak ik voorinstellingen tijdens een Set your style-sessie, waarbij ik samen met de fotograaf een preset ontwikkel die precies past bij de stijl van de fotograaf. Daarnaast help ik fotografen graag bij het aanpassen van hun voorinstelling als deze niet helemaal lekker voor ze werkt.

Ik vind het heerlijk om mensen te mogen helpen door middel van mijn kennis. Daarom heb ik een Lightroom vraag & antwoord Facebook-groep gemaakt, waarin vragen kunnen worden gesteld over Lightroom.

Schrijven

In mijn spaarzame vrije tijd ben ik bezig met het schrijven van een thriller. De eerste (ruwe) versie is nu bijna klaar en ik hoop eind 2021 het manuscript af te hebben gerond, zodat ik het aan uitgevers kan aanbieden. Het hele schrijfproces is ontzettend boeiend en inspirerend en er zijn nog vele bergen te beklimmen in de komende maanden, maar mijn droom is een doel geworden en dat is ontzettend gaaf!

Dit is Hanneke in een notendop! Je ziet en hoort mij in de training en wie weet ontmoeten we elkaar een keertje live!